Módosítások

Hu-faq-vsfx-mcu

1 660 bájt hozzáadva, 2017. február 16., 16:06
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan lehet behívni az új MCU rendszeren foglalt konferenciákba, meeting room-okba nem támogatott videokonferencia berendezések használatával ==
===Webkonferencia meeting room használata MCU-ként===
HáttérLeírás: a Polycom ViewStation FX webkonferencia (VSFXVidyo) videokonferencia berendezések kora meghaladja rendszerben regisztrált fiókunk segítségével lebonyolíthatók többszereplős konferenciák, melyekhez akár rögzítést, illetve élő közvetítést is bekapcsolhatunk. Ilyen esetben a 10 évetfelhasználói fiókunkhoz tartozó tárgyalószobánk (meeting room) MCU-ként funkcionál. Hamarosan élesbe áll  ====Követelmények: ====* Érvényes foglalás (konferencia, meeting room) az új MCU szolgáltatásunkfoglaló rendszerben * Érvényes webkonferencia (VidyoDesktop) fiók (amennyiben nem rendelkezik ilyennel, mely nem támogatja hívások felépítését [https://webform.niif.hu/content/desktop-konferencia-igenyles ezen eszközökkela linken] igényelhet saját fiókot ingyenesen)* Videokonferencia berendezés   ====Teendők:==== # Derítsük ki a webkonferencia fiókunk azonosítóját. Teljes körű támogatásuk Ehhez indítsuk el számítógépünkön a VidyoDesktop alkalmazást, jelentkezzünk be a felhasználónevünkkel és jelszavunkkal. A megjelenő ablak "MY CONTACTS" felületén keressük ki a saját nevünket, és kompatibilitásuk kattintsunk rá. A felugró ablakban találhatjuk az új MCU rendszer üzembe állításával nem "Extension" mezőt. Az itt látható számot jegyezzük fel, ez lesz biztosíthatóa fiókunk azonosítója. # Hívjuk fel a videokonferencia berendezésről a VidyoDesktop fiókhoz tartozó szobánkat! Ennek hívószáma: 00365515[webkonferencia fiókunk azonosítója]. Például, ha a fiókunk azonosítója 9876, akkor a szoba hívószáma: 003655159876. Mivel nyilvántartásunk szerint számos intézmény továbbra # Adjuk meg a szobánk hívószámát a konferencia vagy a meeting room többi résztvevőjének, hogy ők is rendszeresen használja behívhassanak!  ====Limitációk: ==== * a webkonferencián keresztül bonyolított hívások nem HD felbontásúak* a VSFX-eketrendszeren időbeli erőforrás foglalásra nincs lehetőség.    ===Webkonferencia fiók használata az MCU erőforrásba (konferencia, meeting room) való behívásra===   Leírás: amennyiben mindenképpen szükséges, hogy az alábbi leírás alkalmazását javasoljuk azon felhasználóinknak, akik több résztvevős MCU-n lévő konferenciába, vagy meeting room-ba kívánnak ilyen eszközzel belépnihívjunk be, erre használhatjuk a webkonferencia kliensünket (VidyoDesktop).
====Követelmények: ====
* Érvényes foglalás (konferencia, meeting room) az MCU foglaló rendszerben
* Videokonferencia berendezés
====Teendők:====
# Derítsük ki a webkonferencia fiókunk azonosítóját. Ehhez indítsuk el számítógépünkön a VidyoDesktop alkalmazást, jelentkezzünk be a felhasználónevünkkel és jelszavunkkal. A megjelenő ablak "MY CONTACTS" felületén keressük ki a saját nevünket, és kattintsunk rá. A felugró ablakban találhatjuk az "Extension" mezőt. Az itt látható számot jegyezzük fel, ez lesz a fiókunk azonosítója.
# Amikor véget ér a megbeszélés, a VidyoDesktop szobánk résztvevőit listázó felületen (ld. előző pont) távolítsuk el az MCU-t a résztvevők közül (az egérkurzort húzzuk rá az MCU résztvevőre, majd nyomjuk meg a piros színű "Disconnect" gombot).
Megjegyzés====Limitációk: ==== * a webkonferencián keresztül bonyolított hívások nem HD felbontásúak* a prezentáció küldése és fogadása a fent alkalmazott módon nem lehetséges a videokonferencia eszközön. Helyette azt javasoljuk, hogy a tartalmat saját számítógépünkről ne videokonferencia berendezés használatával, hanem a VidyoDesktop használatával küldjünk, illetve fogadjunk. ===Útmutató=== A VidyoDesktop használatáról szóló magyar nyelvű felhasználói útmutatónkat [https://vvc.niif.hu/node/135 ezen a linken találja].

Navigációs menü