Hu-streaming-create

Innen: KIFÜ Wiki

Amennyiben már rendelkezik élő közvetítés létrehozás jogosultsággal, új élő közvetítést is ugyanezen az oldalon hozhat létre:

  1. Kattintson az Élő közvetítés létrehozása linkre.
  2. Adja meg a közvetítendő esemény adatait (pl. címe, típusa, ideje, a rendezvény weboldalának címe, stb.), majd kattintson az OK gombra.
  3. A Helyszín létrehozása oldalon megadhatja, milyen helyszínről kívánja elvégezni a közvetítést. Ez azért fontos, mert a Videotorium lehetőséget ad arra, hogy egyszerre több helyszínről közvetítést küldjünk az oldal felé. Így a helyszínek nevének megadásával a közvetítést követő néző könnyen fog tudni tájékozódni. Célszerű egyszerű elnevezéseket (pl. Nagyterem) választani. Megadhatjuk, hogy egy, vagy két ablakos módban szeretnénk mutatni az adott helyszín közvetítését. Amennyiben külön eszközökkel vagy egy külön kamerával a kivetített tartalmat (prezentációt) is szeretnének megjeleníteni, a két videófolyam opciót válasszuk. Ha ilyen felszerelés nem áll rendelkezésre, kattintsunk az egy videófolyam lehetőségre.
  4. A következő, Közvetítési stream létrehozása oldalon megadhatjuk, az előző oldalon létrehozott helyszín stream-jének tulajdonságait. Adjunk meg egy nevet, amely utalhat a stream minőségére (pl. Normál minőség). Az Stream elérési útja és az RTMP cím adatfolyam része mezőkben megjelenő adatokat érdemes feljegyezni, mert szükségünk lesz rá a stream-elő szoftver beállításakor. A képarány beállításait követően kattintsunk az OK gombra.
  5. A közvetítési helyszínek és stream-ek kezelése oldalra kerülve láthatjuk az imént felvitt helyszíneket és stream-eket. Ezek számát itt bővíthetjük az Új helyszín létrehozása, illetve az Új stream létrehozása lehetőségekkel. Amennyiben saját oldalunkba kívánjuk beágyazni a közvetítés képét, a Beágyazás weboldalba linket válasszuk. Ezt az oldalt bármikor elérhetjük a közvetítés főoldaláról.
  6. A módosítások elvégzése után ellenőrizhetjük a Videotorium Élő közvetítések oldalán az újonnan felvitt eseményünket.