„TCS” változatai közötti eltérés

Innen: KIFÜ Wiki
a („TCS” védelmi szintje módosítva ([Szerkesztés=automatikusan megerősített szerkesztők számára] (határozatlan) [Átnevezés=automatikusan megerősített szerkesztők számára] (határozatlan)))
a („TCS” védelmi szintje módosítva ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
(Nincs különbség)

A lap 2020. május 4., 16:34-kori változata

A Megbízható Tanúsítványszolgáltatás (Trusted Certificate Service, TCS) olyan tanúsítványok kiállítását biztosítja, amelyet az elterjedt böngészők és kliensprogramok megbízhatónak tartanak, valamint bizonyos típusaik Grid hálózatokban is elfogadhatóak. https://www.digicert.com/

A TCS rendszerben a tanúsítványokat kiállító CA (a DigiCert, Inc) az igénylők azonosításának és a tanúsítványigénylések elbírálásának jogát és felelősségét átruházza a TCS rendszert használó intézmények erre felhatalmazott adminisztrátorai számára. Az igényléseket DigiCert validálja.

Igényelhető tanúsítványok

Szolgáltatás feltételei

A szolgáltatás kizárólag az NIIF Program azon intézményei számára vehető igénybe, amelyek erre szerződést kötöttek a KIFÜ-vel.

Technikai információk

CertCentral portál használatba vétele


Tanúsítványigénylés

Visszaellenőrzés

TCS dokumentumok

Gyakran ismételt kérdések

Hol kérhetek segítséget a TCS használatával kapcsolatban?

A KIFÜ kollégáit a tcs(AT)niif.hu lehet elérni. Konkrét ügyekben a support(AT)digicert.com tud segíteni.

Lehet-e további adminisztrátorokat felvenni?

Igen, tetszőleges számban. Az adminisztrátorok jogkörének időben történő visszavonása az intézmény felelőssége.