Módosítások

SimpleSAMLphp

647 bájt hozzáadva, 2017. november 28., 08:25
Autentikáció LDAP alapon
===Autentikáció LDAP alapon===
Meg kell adni, hogy az IdP milyen módon azonosítsa a felhasználót, amennyiben alapértelmezés szerint nem engedélyezett modult szeretnénk használni, úgy a megfelelő modult a <code>modules</code> könyvtár alatt engedélyezni kell. Az alábbi példában az LDAP alapú azonosítást mutatjuk be, amely külön modult nem igényel, alapértelmezés szerint része a telepített alkalmazásnak.
 
Javasolt az LDAP-ban egy olyan bejegyzést létrehozni az IdP számára, amely olvasni tudja a felhasználóknak a föderációban használt attribútumait. Az azonosítás alapértelmezett módon a felhasználó nevében történő újra bind-olással történik, így a jelszóhoz nem kell hozzáférést adni.
Ahhoz, hogy megadhassuk az LDAP-hoz tartozó beállításokat, a <code>config/authsources.php</code> fájlt kell szerkesztenünk. Az alábbi kódrészletet elegendő beszúrni, és az egyes változóknak a helyi LDAP-nak megfelelő adatokat értékül adni.
*
* This option is not used if the search.enable option is set to TRUE.
'dnpattern' => 'uid=%username%,ou=people,dc=example,dc=org',
*/
'dnpattern' => 'uid=%username%,ou=people,dc=example,dc=org',
/*
* search for the username in a set of attributes. This is enabled by this option.
*/
'search.enable' => FALSETRUE,
/*
* this is left as NULL, no bind will be performed before searching.
*/
'search.username' => NULL'cn=simplesamlphp,dc=example,dc=org', 'search.password' => NULL'servicepassword',  'priv.read' => TRUE, // The DN & password the SimpleSAMLphp should bind to before // retrieving attributes. These options are required if // 'priv.read' is set to TRUE. 'priv.username' => 'cn=simplesamlphp,dc=example,dc=org', 'priv.password' => 'servicepassword;,
),
</source>

Navigációs menü