Módosítások

Hu-faq-vsfx-mcu

2 994 bájt hozzáadva, 2017. február 6., 15:39
Új oldal, tartalma: „== Hogyan lehet behívni az új MCU rendszeren foglalt konferenciákba, meeting room-okba Polycom VSFX-ek használatával == Háttér: a Polycom ViewStation FX videok…”
== Hogyan lehet behívni az új MCU rendszeren foglalt konferenciákba, meeting room-okba Polycom VSFX-ek használatával ==


Háttér: a Polycom ViewStation FX videokonferencia berendezések kora meghaladja a 10 évet. Hamarosan élesbe áll az új MCU szolgáltatásunk, mely nem támogatja hívások felépítését ezen eszközökkel. Teljes körű támogatásuk és kompatibilitásuk az új MCU rendszer üzembe állításával nem lesz biztosítható.

Mivel nyilvántartásunk szerint számos intézmény továbbra is rendszeresen használja a VSFX-eket, az alábbi leírás alkalmazását javasoljuk azon felhasználóinknak, akik több résztvevős konferenciába, vagy meeting room-ba kívánnak ilyen eszközzel belépni.

Követelmények:

* Érvényes foglalás (konferencia, meeting room) az MCU foglaló rendszerben
* Érvényes webkonferencia (VidyoDesktop) fiók
* Videokonferencia berendezés

Teendők:

# Derítsük ki a webkonferencia fiókunk azonosítóját. Ehhez indítsuk el számítógépünkön a VidyoDesktop alkalmazást, jelentkezzünk be a felhasználónevünkkel és jelszavunkkal. A megjelenő ablak "MY CONTACTS" felületén keressük ki a saját nevünket, és kattintsunk rá. A felugró ablakban találhatjuk az "Extension" mezőt. Az itt látható számot jegyezzük fel, ez lesz a fiókunk azonosítója.
# Hívjuk fel a videokonferencia berendezésről a VidyoDesktop fiókhoz tartozó szobánkat! Ennek hívószáma: 00365515[webkonferencia fiókunk azonosítója]. Például, ha a fiókunk azonosítója 9876, akkor a szoba hívószáma: 003655159876.
# Lépjünk be VidyoDesktop szobánkba, ezt az 1-es pontban felugró felületen látható "Connect to your Room" gombra kattintással érhetjük el.
# A feljövő felület alsó sávjában található gombsor bal szélső gombjának ("Show Participants") aktiválásával nyissuk meg a szoba résztvevőinek listáját.
# A megjelenő bal oldali felület tetején elérhető "Invite others to join this conference" gomb megnyomását követően írjuk be az MCU erőforrás hívószámát a "Search Contacts" mezőbe, majd kattintsunk a mező alatti találati listában megjelenő hívószámra. Ha ezt megtettük, az ablak bal alsó sarkában lévő "Invite (1)" gomb aktívvá válik, nyomjuk meg. A kapcsolat felépül az MCU és a videokonferencia között, a webkonferencia segítségével.
# Amikor véget ér a megbeszélés, a VidyoDesktop szobánk résztvevőit listázó felületen (ld. előző pont) távolítsuk el az MCU-t a résztvevők közül (az egérkurzort húzzuk rá az MCU résztvevőre, majd nyomjuk meg a piros színű "Disconnect" gombot).

Megjegyzés: a prezentáció küldése és fogadása a fent alkalmazott módon nem lehetséges a videokonferencia eszközön. Helyette azt javasoljuk, hogy a tartalmat saját számítógépünkről ne videokonferencia berendezés használatával, hanem a VidyoDesktop használatával küldjünk, illetve fogadjunk.

Navigációs menü