Módosítások

DrupalShibboleth

1 742 bájt hozzáadva, 2008. január 11., 11:50
Drupal Shibboleth modul
== Drupal Shibboleth modul ==
{{TODO}}Amennyiben lehetővé szeretnéd tenni, hogy a rendszered felhasználói Shibboleth-en keresztül is azonosíthassák magukat, nem kell mást tenned, mint hogy a meglévő Drupal rendszeredhöz hozzáadjad a Drupal Shibboleth modul-t (shib_auth).
=== Telepítés ===
# Telepítsd a '''userprotect''' modult
## Töltsd le a rendszerünknek megfelelő verzióhoz tartozó '''userprotect''' modult a [http://drupal.org/project/userprotect project honlapjáról]!
## Kövesd a modullal együtt érkező README.txt utasításait a telepítéshez!
# Telepítsd a '''shib_auth''' modult
## Töltsd le a rendszerünknek megfelelő verzióhoz tartozó '''shib_auth''' modult a [http://drupal.org/project/shib_auth project honlapjáról]!
## Másold be a tömörítve érkező fájlokat a rendszered '''modules/shib_auth''' könyvtárába. (Ez elsősorban a <drupal telepítési könyvtára>/modules/shib_auth útvonalon érhető el, azonban néha - főként multisite alkalmazások esetén - ettől eltérő is lehet.)
## A portál adminisztrációs felületén keresztül (Administer/Site Building/Modules) engedélyezd a '''shib_auth''' modult! Amennyiben ezt a rendszer nem egedélyezné, bizonyosodj meg róla, hogy a Drupal verziójához tartozó modult töltötted-e le, valamint hogy a függőségként szereplő modulok be vannak-e már kapcsolva!
=== Konfiguráció ===
A modul telepítője elvégezi a szükséges beállítások és módosítások többségét, így neked már nincs sok tennivalód. Az egyetlen elengedhetetlen beállítás a modul (Administer/User management/Shibboleth authentication module settings útvonalon elérhető) adminisztrációs oldalán található, ahol megadható a a WAYF ''localhost''-ra mutató útvonala. (például: ''/Shibboleth.sso/WAYF/NIIF-WAYF'')
== Használat ==
4
szerkesztés

Navigációs menü