„Scope” változatai közötti eltérés

Innen: KIFÜ Wiki
(Scope változtatásról hivatkozás beszúrása)
(pontosítás)
 
1. sor: 1. sor:
A scope egy intézményhez tartozó '''DNS domain''', amely az intézmény tulajdonában van.
+
A scope egy intézményhez tartozó '''DNS domain''', amely az intézmény birtokában van vagy rendelkezésére áll. Javasolt, de nem kötelező a scope értékét ténylegesen is a DNS-be bejegyezni.
 +
: <small>Azaz használható a ''hallgato.intezmeny.hu'' scope-ként akkor is, ha ez a név nem feloldható a DNS-ből, feltéve, hogy az ''intezmeny.hu'' létezik és az intézményhez tartozik.</small>
  
 
A [[HREFGlossary#HREF Föderáció|HREF Föderációhoz]] történő csatlakozáskor a csatlakozó [[HREFGlossary#Azonosító Szervezet|Azonosító Szervezetnek]] kötelező megadnia legalább egy scope-ot.  
 
A [[HREFGlossary#HREF Föderáció|HREF Föderációhoz]] történő csatlakozáskor a csatlakozó [[HREFGlossary#Azonosító Szervezet|Azonosító Szervezetnek]] kötelező megadnia legalább egy scope-ot.  

A lap jelenlegi, 2017. október 18., 16:15-kori változata

A scope egy intézményhez tartozó DNS domain, amely az intézmény birtokában van vagy rendelkezésére áll. Javasolt, de nem kötelező a scope értékét ténylegesen is a DNS-be bejegyezni.

Azaz használható a hallgato.intezmeny.hu scope-ként akkor is, ha ez a név nem feloldható a DNS-ből, feltéve, hogy az intezmeny.hu létezik és az intézményhez tartozik.

A HREF Föderációhoz történő csatlakozáskor a csatlakozó Azonosító Szervezetnek kötelező megadnia legalább egy scope-ot.

A megadott scope-ok megjelennek a metadatában, ez alapján az SP-k ellenőrizhetik, hogy az IdP jogosult-e bizonyos attribútum-értékeket kiadni. Az attribútum specifikáció az alábbi scope-ot használó attribútumokat használja:


Célszerű, hogy a felhasználókhoz tartozó scope lehetőleg ne változzon meg. Amennyiben mégis meg kellene változtatni, itt találhatók hasznos információk a domain név változtatásával kapcsolatban.