Pont-pont bizalmi kapcsolati modell

Innen: KIFÜ Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bajnokk(AT)niif.hu (vitalap | szerkesztései) 2007. augusztus 6., 18:27-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Két intézmény egymással közvetlenül köt megállapodást az identitás-információk átadásáról. Ez lehet egy föderáción belüli megállapodás kiterjesztése, ill. teljesen új megállapodás. Mindkét intézmény működhet identitás szolgáltatóként és tartalomszolgáltatóként is.

A pont-pont modell hátránya az adminisztrációs többletteher, mivel az együttműködő intézménnyel közvetlenül kell megállapodni. Leggyakrabban akkor használják, ha egy projektben szükség van 1-2 partnerrel külön megállapodást kötni (ekkor a partnereknek nem kell a föderációban részt venniük).

Kutatói föderációkban piaci szereplők általában nem vehetnek részt mint azonosítási szolgáltatók. Előfordulhat, hogy egy projektben - ahol megosztott közös erőforrásokat kell használni több intézmény munkatársainak - piaci és kutató intézmény dolgozik együtt, ilyenkor jó megoldás lehet a közvetlen megállapodás