Hu-faq-presq

Innen: KIFÜ Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Misi(AT)niif.hu (vitalap | szerkesztései) 2012. április 16., 13:32-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Miért nem olvasható a prezentációban lévő apróbetűs szöveg a televízió-képernyőn? == A televízió a felhasználás jellegéből adódóan kisebb felbont…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Miért nem olvasható a prezentációban lévő apróbetűs szöveg a televízió-képernyőn?

A televízió a felhasználás jellegéből adódóan kisebb felbontással rendelkezik (kb. 570 sor) mint egy átlagos grafikus képernyő (pl. 1024x768). A videokonferencia berendezések esetében a prezentáció átvitele normál grafikus felbontásban történik (800x600, 1024x768 - a grafikus képet szolgáltató számítógép felbontásának megfelelően), amely a televízión kijelezve jelentős minőségcsökkenést szenved.

A fenti problémára a legjobb megoldás, ha a Polycom VisualConcert prezentációs eszközhöz (vagy magához a Polycom ViewStation FX ill. Polycom VSX 7000 berendezéshez) egy projektort csatlakoztatunk és azzal vetítjük ki a prezentáció képét (projektor helyett természetesen használható normál grafikus monitor is). Ezzel a módszerrel a prezentáció kifogástalan minőségben megjeleníthető.