Hu-faq-niifmcu

Innen: KIFÜ Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Adam(AT)niif.hu (vitalap | szerkesztései) 2012. május 22., 16:04-kor történt szerkesztése után volt.

Hogyan használhatom az NIIF MCU szolgáltatását?

Amennyiben kettőnél több résztvevő (végpont) kommunikációjára van szükség, akkor ahhoz Önnek a multipontos szolgáltatásunkat (MCU) kell igénybe vennie. Ehhez előzetes erőforrás-foglalásra van szükség, amely az un. MCU foglalási rendszer segítségével történik. Amennyiben nem rendelkezik hozzáféréssel, kérjük írjon egy levelet a video-admin@niif.hu e-mail címre.

Egy konferencia lefoglalása esetén Ön egy behívószámot fog kapni, amely a konferencia kezdeteként megjelölt időpontban aktívvá válik (hívható lesz). A konferenciába való belépéshez ezt a behívószámot kell tárcsázni minden résztvevőnek. A foglalási rendszer által megadott információkat a foglalást végző felhasználónak kell elterjesztenie a videokonferencia résztvevői között (általában e-mail útján).

Egy MCU konferencia lefoglalása a következő módon történik:

  1. Belépés eduID-val a Voice Video Collaboration oldalra
  2. "MCU foglalási rendszer" opció kiválasztása az oldal fejlécében található gyorsmenüből
  3. "Konferencia foglalása" fül kiválasztása
  4. Alapvető információk megadása (rövid név, képernyőkiosztás, kezdési időpont, időtartam)
  5. További információk megadása (sávszélesség, felvétel és/vagy közvetítés igénylése, PIN kódos védelem)
  6. A konferencia lefoglalása a "Foglalás" gombra való kattintással
  7. Ezt követően egy levélben kap visszaigazolást a foglalás megtörténtéről, és a konferenciát azonosító GDS hívószámról. A hívószám formátuma a következő: 00365511XXXX. A szám felhívásának mikéntjéről itt olvashat.


Ld. még Mi az MCU? Mikor van szükségem MCU-ra? és a Hogyan használhatom a videokonferencia felvétel szolgáltatást? szócikket.