Eduroam

Innen: KIFÜ Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Mohacsi(AT)niif.hu (vitalap | szerkesztései) 2021. szeptember 14., 12:38-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szolgáltatás leírása

Az eduroam szolgáltatás tartalma, hogy a KIFÜ egy országos szintű megbízható eduroam radius routing infrastuktúrát működtet, amely lehetővé teszi az eduroam tagok számára, hogy saját eduroam azonosítási és kiszolgáló infrastruktúrát működtetve résztvegyenek a hazai és nemzetközi eduroam szolgáltatásban. Az eduroam szolgáltatás biztosítja az eduroam szövetségben résztvevő intézmény hallgatói és oktatói számára a WiFi hálózathoz való biztonságos csatlakozást akár egy távoli intézményből. A felhasználóknak csak egyszer kell beállítaniuk a WiFi hozzáférést (igényelni és telepíteni a hozzáférési tokent) és utána minden intézményben, ahol a hálózathoz lehetőség van WiFi-n keresztül csatlakozni, további beállítás és konfiguráció nélkül működni fog a hozzáférés. Az országos eduraom radius routing infrastruktúra szolgáltatási paramétereit és előírásait az eduroam szabályzat (ERSZ) tartalmazza.

A szolgáltatás részeként KIFÜ egy adatbázist működtet a nemzetközi eduroam szabályzatnak megfelelően.

A szolgáltatás következő komponense egy konfigurációs segéd (eduroam Configuration AssistanT vagy eduroam CAT), amely segítséget nyújt az eduroam tagoknak, hogy egy biztonságos és könnyen használható telepítő készletet tudjanak nyújtani a felhasználóiknak a legelterjedtebb operációs rendszerek esetén.

A szolgáltatás részeként a KIFÜ folyamatosan karbantartja, a felhasználói/tagi és nemzetközi igényeknek és szabályzatoknak megfelelően az eduroam szabályzatait (ERSZ)

Szolgáltatás bejelentési interfész

A bejelentések (hiba és szolgáltatás igénylés is) az eduroam@niif.hu címre írt e-mail segítségével (vagy az ügyfélszolgálatra történő telefonálással történik). A bejelentésből OTRS ticket keletkezik