Dunaújvárosi Főiskola IdP

Innen: KIFÜ Wiki


Dunaújvárosi Főiskola (idp2.duf.hu)


Tulajdonság Érték
Intézmény (IdP) neve Dunaújvárosi Főiskola (idp2.duf.hu)
IdP szoftver nincs megadva
Technikai kapcsolattartó Kovács Csaba, cs.kovacs@mail.duf.hu; Botka István, boti@makacs.duf.hu
Azonosítható felhasználók száma 280
Hallgatók száma 5200
Alkalmazottak száma 130
Külsősök száma 0
Nem felhasználóhoz köthető bejegyzések száma 5
Hallgatók felvételének folyamata Neptun rendszerben regisztrált hallgató adatai folyamatosan szinkronizálásra kerülnek a címtárral.
Alkalmazottak felvételének folyamata Minden oktató és nem oktató dolgozó a Netware eDirectoryba kerül felvételre a Humánerőforrás Igazgatóságon (HR szervezet). A címtárral való szinkronizásás a dolgozó számára ismertetett jelszómódosítási eljárás alkalmával történik meg. Ettől kezdve tudják használni a föderatív és belső szolgáltatásokat (Shibboleth, Eduroam, SSO).
Külsősök felvételének folyamata -
Hallgatók törlésének folyamata Végzett, vagy eltávozott hallgató aktív statusa törlésre kerül. A tanulmányi előadó eltávolítja az edupersonAffiliation: student attribútumot
Alkalmazottak törlésének folyamata A munkatárs kilépésekor a HR szervezeti előadó eltávolítja az edupersonAffiliation: employee attribútumot, az esetleg használt edupersonEntitlement értékeket. Inaktív felhasználói bejegyzését a címtárból egyelőre nem törlünk. (Kialakítandó az archiválási és törlési szabályozás.)
Külsősök törlésének folyamata -
Felhasználó intézményhez való kapcsolatát leíró attribútum/érték - Oktató/dolgozó: edupersonAffiliation: employee

- Hallgató: edupersonAffiliation: students
- Egyéb alkalmazott: edupersonAffiliation: member
- Külsős munkatársak: nincs edupersonAffiliation attribútum vagy edupersonAffiliation: affiliate

Egyes attribútumok származás helye ill. módosításra jogosultak A felhasználók attribútumait - a jelszavukat leszámítva - kizárólag a névtár adminisztrációjára jogosult az Informatikai Szolgáltató Központ alkalmazásában álló rendszergazda módosíthatja. A userCertificate;binary attribútumot a tanúsítvány publikálásakor az NIIF CA hozza létre.
Jelszavak formai követelményei A felhasználók jelszómegadási szabálya: legalább 8 karakter hosszú, lehetőleg nem értelmes szóként ismert jelszavakat kell használniuk. A jelszóváltoztató felület ellenőrzi, hogy az új jelszó megfelel-e ezeknek a követelményeknek.

A teszt felhasználóknak generált (kis- és nagybetűket, számokat, opcionálisan egyéb karaktereket) tartalmazó jelszavakat állítunk elő.

Naplóállományok rendelkezésre állási ideje Jelenleg nincs log rotálás
Autentikációs backend LDAP
Autentikációs mód Apache
Vállalt rendelkezésre állás Az Identity Provider funkciót egy virtuális szerverkörnyezetben (Vmware) futó szerver biztosítja. A rendelkezésre állásnak nincs meghatározott értéke (belső szolgáltatás).

Ez az oldal a Sablon:FederationMember sablont használja.


--Kovaccs@duf.hu 2008. február 27., 21:37 (CET)