AAIGettingStarted

Innen: KIFÜ Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bajnokk(AT)niif.hu (vitalap | szerkesztései) 2007. szeptember 19., 17:51-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „# Először az szükséges, hogy nagyjából megértsd, miért használunk '''Autentikációs és Autorizációs Infrastruktúrákat''', egyátalán, mit is jelent ez a ma...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
  1. Először az szükséges, hogy nagyjából megértsd, miért használunk Autentikációs és Autorizációs Infrastruktúrákat, egyátalán, mit is jelent ez a manapság divatos fogalom. Jelenleg a bevezető jellegű publikációkból lehet talán legjobban megérteni ezt. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy mit jelent a Föderáció fogalma.
  2. Ezek után jó, ha tisztában vagy a Shibboleth szoftverben használt eljárásokkal (profile-okkal). (Sajnos, amíg a Shibboleth lap csak csonk, addig leginkább az előadásokból érdemes tájékozódni.)
  3. Következő lépésként Shibboleth IdP-t érdemes telepíteni és konfigurálni. Kipróbálni jelenleg csak a Testshib.org webhellyel lehet automatikusan, de előbb-utóbb lesz ilyen szolgáltatás az NIIF-ben is.
  4. Ha rákaptál a Single Sign-on "ízére", érdemes nekifogni a Shibboleth SP telepítésnek is. (Ez jelenleg még nincs dokumentálva.)
  5. Ha a teszt alkalmazások (mint például a Shibenv) működnek (és az attribútumok átadásával sincs probléma, akkor érdemes nekiállni az éles alkalmazások Shibboleth-esítésének.