„AAIGettingStarted” változatai közötti eltérés

Innen: KIFÜ Wiki
(elavult információk mozgatása a Vitalapra)
 
1. sor: 1. sor:
# Először az szükséges, hogy nagyjából megértsd, miért használunk '''Autentikációs és Autorizációs Infrastruktúrákat''', egyátalán, mit is jelent ez a manapság divatos fogalom. Jelenleg a bevezető jellegű [[Publikációk | publikációkból]] lehet talán legjobban megérteni ezt. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy mit jelent a [[Föderáció]] fogalma.
+
 
# Ezek után jó, ha tisztában vagy a [[Shibboleth]] szoftverben használt eljárásokkal (profile-okkal). <small>(Sajnos, amíg a [[Shibboleth]] lap csak csonk, addig leginkább az [[Publikációk | előadásokból]] érdemes tájékozódni.)</small>
 
# Következő lépésként [[Shibboleth IdP]]-t érdemes telepíteni és konfigurálni. Kipróbálni jelenleg csak a [http://testshib.org Testshib.org] webhellyel lehet automatikusan, de előbb-utóbb lesz ilyen szolgáltatás az NIIF-ben is.
 
# Ha rákaptál a Single Sign-on "ízére", érdemes nekifogni a [[Shibboleth SP]] telepítésnek is.
 
# Ha a teszt alkalmazások (mint például a [[Shibenv]]) működnek (és az [[ShibIdPARP | attribútumok átadásával]] sincs probléma, akkor érdemes nekiállni az éles alkalmazások Shibboleth-esítésének.
 
 
[[Kategória: AAI]]
 
[[Kategória: AAI]]

A lap jelenlegi, 2017. október 11., 08:25-kori változata